WCPA Ports
Image default
Business / Transportation and Logistics

Videowall huren of kopen? Lees eerst deze 4 tips!

Het team van Faas Audiovisuele Dienstverlening heeft ons allerlei tips gegeven. Dus, wilt u een videowall kopen? Lees dan vooral dit artikel! Videowalls huren is overigens ook mogelijk.

Tip 1: Kies de juiste afmeting voor uw doelgroep
Bepaal uw doelgroep en wat voor informatie/boodschap u deze doelgroep wilt geven via de videowall. U kunt hierbij ook kiezen voor een artistieke layout of een rooster layout. Wilt u duidelijk communiceren met een helder doel? Dan is een rooster layout het beste. Wilt u impact maken met een uniek ontwerp? Kies dan voor een artistieke layout.

Tip 2: Let op de locatie
Het klinkt logisch om uw videowall op een prominente plek te hangen. Het kan echter zijn dat zonlicht op de videowall komt te schijnen. Zo is de videowall slecht leesbaar. Denk dus goed na over de locatie en voorkom zo’n ongeluk. U wilt rekening houden met de omgeving en het licht wat valt om zo door de dag heen een duidelijk heldere videowall te hebben.

Tip 3: Denk na over de bedrading
Kabels moeten effectief gelegd worden. Opgehoopte kabels zorgen voor uren extra werk. Bepaal ten eerste de locatie van de PC die de video wall aan zal sturen. Deze kan ernaast of in de server kamer.

Tip 4: Plan de montage
U moet ervoor zorgen dat uw wand- en montagesysteem het gewicht en de grootte van de displays kan verwerken.

Als u rechtstreeks op de muur monteert en u hebt meer dan een paar rijen displays, zorg dan dat er voldoende ruimte is om de verwarmde lucht uit de displays te laten stijgen.

Als u de displays verzonken plaatst zodat ze mooi aansluiten op het oppervlak van de muur, zorg dan voor vending of actieve koeling om te zorgen dat de displays niet oververhit raken. Zorg ervoor dat u weet dat er voldoende ruimte achter het scherm is voor koelsystemen en dat de verzonken holte is gebouwd met voldoende passieve of actieve ontluchting in gedachten.

Bovendien moet u ervoor zorgen dat de wanden of vrijstaande ondersteuningsstructuren op het scherm voldoende zijn om het gewicht van uw beeldschermen te ondersteunen.

Faas Audiovisuele Dienstverlening B.V. bouwt ook voor u een videowall op maat. Bent u geinteresseerd in het kopen of huren van een videowals? Ga dan hier naar de website.

https://www.jfad.nl/verkoop/videowalls/