WCPA Ports
Image default
Business / Transportation and Logistics

Laat je auto jaarlijks onderhouden

Om te voorkomen dat je met pech aan de kant van de weg komt te staan, is het verstandig om jaarlijks je auto naar een universele autogarage of autobedrijf te brengen. Het voordeel van een jaarlijks onderhoud is dat alle belangrijke punten van je auto worden gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Op welke punten wordt je auto gecheckt? Je auto wordt nagekeken op de volgende punten: remmen, accu, ophanging, motorolie en bijbehorend filter, koelvloeistof, ruitenwissers en verlichting. Daarnaast wordt gekeken naar onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals remblokken, remschijven, de koppelingsplaat en het profiel van de banden. Kortom, een complete beurt die veel ellende kan voorkomen.

Kies voor zekerheid en veiligheid

Natuurlijk is het zo dat er altijd een onvoorziene reparatie aan het licht kan komen. Een onderdeel dat defect is maar waar je als bestuurder misschien nooit iets van hebt gemerkt. De autogarage zal je dan eerst informeren over kosten en de reparatieduur en of er eventueel een vervangende auto voor je klaar staat. Het voordeel van een uitvoerig jaarlijks onderhoud is dat je niet snel voor verrassingen komt te staan. Het autobedrijf probeert je zoveel mogelijk al te informeren over reparaties die eraan staan te komen. Hiermee houd je goed overzicht op de kosten aan je auto en kun je, als je wilt, nu al geld wegleggen voor kostbare reparaties die er mogelijk (op termijn) aankomen. Want de kosten voor dit soort reparaties lopen snel hoog op! Overigens is dit natuurlijk geen garantie dat er tussendoor niet iets kapot kan gaan.

Wat is het voordeel van een BOVAG-garage?

Het grote voordeel van een BOVAG-garage is dat deze is aangesloten bij de BOVAG-brancheorganisatie. Deze organisatie werkt volgens een vastgestelde procedure. Reparatiewerk aan je auto heeft bijvoorbeeld een garantie van drie maanden. Garage Jelsma in Roozendaal is zo’n vakgarage die is aangesloten bij de BOVAG. Zij geven vooraf een goed advies en een gespecificeerd overzicht van de eventuele kosten die gemaakt moeten worden. Daarnaast worden reparaties uitgevoerd volgens de fabrieksspecificaties. Genoeg redenen dus om nu al een afspraak te plannen.

http://www.garagejelsma.nl