WCPA Ports
Image default
Pets

Hoe maak je je terras gezellig?

Het is hartje zomer, maar daar hebben wij in Nederland en België wel even op moeten wachten. Hoe dan ook, de zon staat nu hoog aan de hemel en aangezien we verwachten dat die dat de komende maanden ook blijft doen, wordt het tijd om het terras echt gezellig aan te kleden. Gezellig, zodat je daar op je vrije dagen ook heerlijk kunt zitten en genieten van niet alleen het mooie weer, maar ook van alles wat zich romdom jou heen bevind.

Voor het gezellig maken van je terras zou ik als eerste beginnen met een leuk tafelkleed. Een leuk tafelkleed bepaald namelijk voor 80% de sfeer. Dit omdat de tafel natuurlijk een prominent plekje op een terras heeft en het ook een behoorlijk oppervlakte beslaat. Leuke tafelkleden zijn er genoeg. Je kunt ze online kopen of in een winkel bij jou in de buurt. Kijk wel uit, want de meeste tafelkleden die je buiten neerlegt verkleuren zeer snel. Daar kan niemand iets aan doen. Dat doet het zonlicht, welke ontzettend sterk is en de kleur uit objecten haalt. Belangrijk is wel dat je voor je tuintafel een buitentafelkleed haalt. Eentje die bestand is tegen regen. Heb je een leuke uitgezocht? Leg die dan vast gezelllig op tafel en hang aan elk hoekje een tafelkleedklem of tafelkleedgewichtje zodat je tafelzeil niet direct van tafel waait als het iets begint te waaien.

De tafel gezellig aankleden is ook een leuke bezigheid. Zet er vooral wat zwaardere spullen op die niet van tafel kunnen waaien. Uiteraard kun je ook volstaan met een mooi plantje of bloem. Zet geen bloemenvaas op tafel met bloemen want geheid dat dat gaat omwaaien met alle gevolgen van dien. Je terras zou ik ook aankleden. Het liefst met bloembakken en als dat niet past, enkele mooie bloempotten waar je dan mooie bloemen in zet.

Heb je een party tent boven de tafel en stoelen staan? Dan is het leuk om je party tent ook van verlichting te voorzien. Met een lichtsnoer met lampjes kun je enkele lijnen trekken. Zo heb je ook in de avond wat verlichting.