WCPA Ports
Image default
Business / Transportation and Logistics

ART kettingslot kopen

Je kunt met je ogen dicht een kettingslot uitkiezen, maar als jij die nieuwe scooter veilig wilt parkeren moet je opletten bij het kopen van een kettingslot. Een ART kettingslot geeft een goede indicatie van een betrouwbaar slot. Wat is een ART kettingslot en waarom moet je letten op de ART rating?

 

Wat is een ART kettingslot?

Stichting ART is een organisatie die diefstal van fietsen en scooters wil voorkomen. Daarom hebben ze een keurmerk ingesteld. Fabrikanten van kettingsloten kunnen vrijwillig hun slot laten keuren op betrouwbaarheid. Het bestuur van de Stichting bestaat uit leden van de ANWB, BOVAG, RAI en diverse verzekeraars.

 

Hebben alle sloten een ART keurmerk?

Nee, de keuring van sloten door ART is vrijwillig maar niet verplicht. Een fabrikant kan een slot op de markt brengen zonder ART rating. Je moet dan vertrouwen op de beweringen van de fabriek. Dat is het grote verschil, een ART kettingslot is door een onafhankelijke Stichting gekeurd.

 

Wat is het nut van een ART kettingslot?

ART maakt geen sloten, ze voeren slechts onafhankelijke testen uit op de betrouwbaarheid van het slot. Dit wordt vertaald in een waardering met sterren. Meer sterren betekent dat het langer duurt om het slot te kraken. Wanneer je een diefstalverzekering wilt afsluiten zal een ART kettingslot met een waardering van twee of meer sterren verplicht worden gesteld.

 

Waar kun je een ART kettingslot kopen?

In elke betrouwbare scooterwinkel of winkel met scooter accessoires kun je een ART kettingslot kopen. Via de webshop kun je een goedkoop ART kettingslot kopen. Er zijn verschillende maten en de schakels hebben niet altijd dezelfde dikte. Om het kettingslot te beschermen kun je er ook een losse beschermhoes bijkopen wanneer deze standaard niet meegeleverd wordt.

 

Kijk direct in de webshop voor het aanbod aan ART kettingsloten. Er zijn overigens ook andere soorten sloten met een ART keurmerk.

https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/sloten/