WCPA Ports
Image default
Business / Transportation and Logistics

All Dent

Als u een tandartspraktijk wilt overnemen of starten is het aan te bevelen om contact op te nemen met de professionals van All Dent. Want net als bij de verkoop van een huis of auto geldt ook bij de aankoop van een praktijk het bekende gezegde “Hoe mooier de woning, hoe hoger de prijs”. Dit betekent dat in het geval van een tandartspraktijk moderne investeringen in de laatste jaren voor de pensionering vanuit ondernemersoogpunt absoluut zinvol zijn om uiteindelijk tot een goede verkoopprijs te komen. Het feit dat het uiterlijk alleen niet mag beslissen over de aankoop, wordt echter geïllustreerd door de bekende proefrit. De doorslaggevende details zijn vaak pas in een tweede blik onder de motorkap te zien. Versleten apparatuur en eenheden, ontbrekende hygiënekettingen, een onbestaand kwaliteitsmanagement of het consequent negeren van de voorschriften voor gegevensbescherming zijn klassiekers op dit gebied.

All Dent adviseert en begeleidt

De professionals van All Dent kunnen u adviseren over welke aanpassingen met betrekking tot uw praktijkinrichting direct moeten worden doorgevoerd en welke nog wel even kunnen wachten.

Het hart van de praktijk

Veel van de toekomstige oprichters van een tandartspraktijk zijn gewend om te werken met een of twee verschillende systemen voor het beheer van de praktijk. Bij het overnemen van een praktijk is het vaak een niet te onderschatten probleem om het bestaande systeem, dat de overnemer niet kent, voort te zetten. Voor het bestaande praktijkteam is het veranderen van de praktijkeigenaar echter een elementaire stap. Processen worden in vraag gesteld en gewijzigd, openingstijden en werktijden worden aangepast, nieuwe collega’s worden toegevoegd. En vooral op technisch en persoonlijk vlak moet de nieuwe leidinggevende vertrouwd raken met een routine die het vanzelfsprekende al jaren geleden in twijfel heeft getrokken. In deze fase van mentale onzekerheid hebben medewerkers behoefte aan structurele veiligheid en ankerpunten in de praktijk.

Inventaris en uitrusting

Bij het in kaart brengen van de praktijkinventarisatie en de technische uitrusting van de behandelruimten moet het mogelijk zijn ervoor te zorgen dat de eenheden up-to-date zijn of met de juiste middelen kunnen worden uitgerust. Hoe beter een praktijk is gepositioneerd op het moment van overname, hoe beter het is voor u als overnemer. Het feit dat een hoge kwaliteit gewoonlijk gepaard gaat met een overeenkomstige aankoopprijs is begrijpelijk en mag de belanghebbenden niet afschrikken. In vergelijking met gunstige praktijken, die op het eerste gezicht goed gepositioneerd lijken, maar vervolgens hoge investeringen vereisen, toont een eenvoudige kostenvergelijking vaak aan dat de meerprijs gerechtvaardigd is en dat na de overname veel kopzorgen kunnen worden vermeden. Daarom is mijn tip: kijk goed naar de praktische aanschaf en neem vooral contact op met de professionals van All Dent om u bij te staan in het (her)inrichten van uw nieuwe praktijk.